torsdag 30. september 2010

Vågen Videregående med universiell utforming






























Vågen Videregående er bygget etter retninglinjer for universiell utforming. Kort og greit går de ut på at skolen skal være utformet og utrustet slik at alle mennesker i alle aldre, enten de er funskjonshemmede, synshemmede eller hørselshemmede, skal ha tilgang til bygget.
For å bevise at Vågen Videregående er bygget etter retningslinjer for universiell utforming  har jeg tatt meg en tur rundt i hele bygget, og tatt bilder.

Skolen har minst tre heiser for å kunne frakte funksjonshemmede, rullestoler og andre små vogner.
Inne i heisen er det både gulv som er tilrettelagt for at rullestolen ikke skal trille så lett, blindeskrift på knappene og lyd og stemmer i heisen for svaksynte. I tillegg er det en stang på veggen som kan brukes til å holde seg i. De fleste steder i bygget er det dobbeltdører og flatt mellom dørene slik at rullestoler kan trille lett forbi. Det finnes også en slags nødbære for rullestolbrukere i tilfelle brannalarmen går, og nødtrappene må tas i bruk. Til de fleste dørene finnes det knapper som kan trykkes på for å åpne dørene. Det står mange vannautomater rundt om i bygget for dem som er tørste.

Bildene har blitt tatt, men desverre ikke blitt lagt ut ennå pga tekniske problemer. Jeg skal legge dem ut så fort jeg finner ut av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar